ART
Cultura 22/03/2012

L'última obra de Picasso s'exposa a Munich

La Pinacoteca d'Art Modern de Munich recull a 'Dones' 95 retrats femenins de Max Beckmann, Willem de Kooning i Pablo Picasso

Efe
1 min

BARCELONALa Pinacoteca d'Art Modern de Munich inaugurarà el dia 29 una mostra consagrada a les dones i en la qual s'exhibiran obres de Pablo Picasso, entre elles l'últim dels seus quadres. La mostra inclou la 'Madame Soler' que pertany a la col·lecció nacional bavaresa i que és objecte d'una gran polèmica, després que els hereus d'un col·leccionista jueu denunciessin l'any passat que l'obra va ser robada pels nazis fa 75 anys.

L'exposició, titulada senzillament 'Dones', presenta 95 retrats femenins de Max Beckmann, Willem de Kooning i l'artista malagueny. "El tema són les percepcions de la dona pels tres artistes", ha indicat Carla Schulz-Hoffmann, comissària de l'exposició més gran i més cara dels deu anys d'història d'aquesta pinacoteca, segons un comunicat del Museu. El paper que concedeixen aquests tres artistes a la dona en la seva obra "va més enllà de les definicions unilaterals i els estereotips de la feminitat", apunta el text.

stats