Vaga 14N
Cultura 14/11/2012

Els equipaments culturals segueixen la vaga de manera desigual

El Picasso, el Macba, la Fundació Miró i el Liceu han tancat les portes, mentre que el MNAC, el CaixaForum i la Sagrada Família han funcionat amb normalitat

Ara/efe
2 min
MACBA vaga

BarcelonaNo tots els equipaments culturals han decidit secundar la vaga. Un dels monuments més visitats de Barcelona, la Sagrada Família, ha decidit obrir les portes i ha funcionat amb tota normalitat. Ningú s'ha estalviat l'hora de cua pel fet que hi hagués convocada una vaga general. El MNAC també ha obert les portes, però ho ha fet amb menys personal i amb menys visites que un dia normal. El CaixaForum tampoc s'ha sumat a la vaga.

En canvi, el MACBA i el Museu Picasso han optat per tancar portes perquè no tenien el personal necessari per garantir la seguretat i el funcionalment normal de les sales. Tampoc han obert ni la Fundació Joan Miró ni el Museu Frederic Marés, ni l'Arxiu Històric ni els centres DHUB de disseny de Montcada i de Pedralbes. La Fundació Antoni Tàpies tampoc es podia visitar avui, però el motiu no era la vaga, segons l'equipament, sinó un canvi d'exposició. El Liceu ha cancel·lat la funció de l'òpera de Donizett 'L'elisir d'amore' que s'havia de fer avui i ha ofert a les persones que havien adquirit entrades la possibilitat d'assistir a una altra funció.

L'Auditori també ha decidit cancel·lar l'únic concert que havia programat per avui del músic i compositor Van Dyke Parks, que formava part del Festival Internacional de Jazz. La Filmoteca de Catalunya també ha anul·lat les projeccions que tenia previstes avui. El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha suspès les sessions infantils d'avui al matí. De moment, el teatre no pot garantir que aquesta tarda es puguin fer els espectacles previstos.

La Sala Beckett ha anul·lat l'estrena de 'Vespres de la Beata Verge' i l'ha substituït per un acte de protesta que s'emmarca dins de Theatre Uncut, una iniciativa europea en contra de les retallades en el món de la cultura.

stats