Cultura 06/02/2012

El MACBA abordarà demà la reordenació de l'art contemporani a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya decidiran finalment l'ubicació del centre d'art contemporani. La fàbrica Fabra i Coats sona com a alternativa al Canòdrom

Efe/ara
2 min
El Canòdrom

BarcelonaLa comissió delegada del MACBA abordarà demà en una reunió extraordinària la reordenació del sistema d'art contemporani a la capital catalana, on està previst ubicar un nou Centre d'Art de Barcelona, tot i que encara no s'ha decidit en quin edifici. La comissió delegada del Museu d'Art Contemporani de Barcelona està integrada per representants del Ministeri de Cultura, de la Generalitat, de l'Ajuntament i de la Fundació MACBA. Durant la reunió es debatrà l'informe sobre el sistema de l'art contemporani que la Generalitat de Catalunya va encarregar el passat juliol a Bartomeu Marí, el director del museu.

L'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya ha organitzat aquesta tarda una acció de protesta davant la façana del Canòdrom per exigir la posada en marxa del centre. Els vidres de l'edifici es pintaran de blanc, com es fa quan els aparadors de les botigues queden en desús, tancats o en venda i lloguer. Els artistes visuals, que llegiran un manifest, es queixen que amb els canvis polítics ocorreguts en les últimes eleccions autonòmiques i municipals, "els nous governants s'han desdit dels seus anteriors compromisos, i ara pretenen posar fi al projecte del Canòdrom i deixaran el Centre d'Art de Barcelona en 'stand by'".

Entenen, a més, que aquesta situació pot afectar d'altres centres d'art de diverses ciutats catalanes que "poden desaparèixer víctimes de les noves polítiques". Tot apunta que la Fàbrica Fabra i Coats, integrada dins la xarxa de les Fàbriques de Creació de l'Ajuntament de Barcelona, serà la nova seu del centre d'art contemporani.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va assenyalar el dia 12 de gener que l'important ara és definir què és l'imprescindible en aquest àmbit i va mostrar la seva confiança en què s'acabi solucionant la qüestió que afecta el suís Moritz Küng, que va guanyar un concurs internacional el 2009. Des del 2010 Küng ha treballat com a director del Centre d'Art Contemporani El Canòdrom, sense que l'edifici dissenyat per Antoni Bonet hagi obert les portes com a centre d'art. Segons el conseller de Cultura, s'ha de veure "com s'imbrica el Centre d'Art Contemporani amb el MACBA i, en paral·lel, amb la resta de centres del territori, que haurien d'estar relligats a través d'un treball conjunt".

stats