El Macba convoca un concurs públic internacional per escollir nou director

Els candidats han de demostrar habilitats de lideratge i es valorarà especialment la capacitat de gestionar i motivar l’equip humà que treballa al Museu. El sou serà de 100.000 euros bruts anuals

Durant la reunió del Consell General que s'ha celebrat aquest vespre al Macba s’han aprovat i tancat les bases del concurs públic internacional previst per a l’elecció del futur director del museu. També s'ha aprovat una nova programació per al 2015. Les exposicions previstes no s'han executat arran de la destitució del director del museu, Bartomeu Marí; del conservador en cap, Valentín Roma, i el cap d'activitats públiques, Paul B. Preciado, arran del la polèmica de l'exposició 'La bèstia i el sobirà'.

Els candidats han de demostrar habilitats de lideratge i es valorarà especialment la capacitat de gestionar i motivar l’equip humà que treballa al Museu. També és imprescindible la capacitat de representar el Museu en un ampli ventall d’àmbits i de construir i desenvolupar xarxes de relacions. El termini per enviar candidatures romandrà obert fins al 30 de juny i la remuneració serà de 100.000 euros bruts anuals.

El jurat està format per Chris Dercon, membre del comitè assessor del MACBA; Alfred Pacquement, exdirector del Centre Pompidou; Pepe Serra, director del MNAC; Ignasi Aballí, artista; Emilio Álvarez, galerista; Xavier Antich, professor de filosofia; Jordi Sellas, representant de la Generalitat de Catalunya; Llucià Homs, representant de l’Ajuntament de Barcelona, i Ainhoa Grandes, representant de la Fundació MACBA. El jurat valorarà en una primera fase d’avaluació de mèrits l’excel·lència professional del candidat, el coneixement i les relacions amb el medi internacional de l’art contemporani, el coneixement de l’àmbit cultural català, així com els treballs i distincions que avalin la seva trajectòria professional. El comitè d’experts, en una segona fase, farà les entrevistes i elevarà tres propostes raonades de candidats al Consell General per tal que aquest nomeni la persona que haurà de dirigir el MACBA.