El MACBA posposa la presentació de la temporada 2015 del museu

L'havien de fer aquest divendres el director Bartomeu Marí amb el cap de programes públics Paul B. Preciado i el conservador cap, Valentín Roma, dos dels comissaris de la mostra anul·lada

La direcció del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) ha informat avui oficialment de l'anul·lació de la convocatòria prevista per demà en la qual s'havia de presentar la nova temporada 2015 del centre cultural, sense que s'hagi facilitat cap altra nova data.

En un concís comunicat, el departament de premsa indica que "la convocatòria prevista per demà divendres, 20 de març, queda anul·lada". La presentació ja l'havia de dur a terme divendres passat el director del MACBA, Bartomeu Marí, el cap de programes públics Paul B. Preciado, i el conservador cap, Valentín Roma, però ja hi va haver un primer ajornament fins demà.

La segona marxa enrere s'ha produït després que ahir es comuniqués la cancel·lació de l'exposició 'La Bèstia i el Sobirà' al centre, una decisió que ha portat a un enfrontament obert entre Bartomeu Marí amb Valentín Roma i Paul B. Preciado, que eren també comissaris de la mostra.

Avui els treballadors del centre s'han reunit amb el director per tenir informació de primera mà i pactar el seu posicionament. Mentrestant, el Twitter del Macba ha llançat un missatge avui a l'hora que havia d'inaugurar-se la mostra amb un enllaç a la web on es lamentava l'anul·lació de la mostra: "És difícil entendre i compartir algunes decisions. I també és difícil explicar-les serenament en la voràgine mediàtica que estem vivint. Estem segurs que trobarem l’espai i el moment per compartir el debat que sens dubte es genera després d’una situació com aquesta".