Cultura 21/03/2011

El sector de la cultura protestarà avui en contra de les retallades del Govern

Els manifestants recorden que l'administració catalana és una de les que menys recursos públics destina a la cultura i que això obligarà a augmentar el preu de les entrades a espectacles, concerts i exposicions

Redacció
1 min

BarcelonaLa plataforma No retalleu la Cultura, formada per més de 80 associacions del sector, es manifestarà avui a les 19.00 hores a la plaça dels Àngels de Barcelona.

Ho farà per a evidenciar el seu malestar davant el descens pressupostari en el sector anunciat per la Generalitat, ja que consideren que els afectarà d'una forma irreversible.

La concentració reunirà col·lectius de guionistes, actors, directors de cinema i teatre, il·lustradors, ballarins, professionals de circ, museòlegs, fotògrafs, artistes visuals, crítics d'art, escriptors i intèrprets de música clàssica.

Els manifestants llegiran el manifest -que sintetitza en set punts les peticions de la plataforma- en el qual assenyalen que la cultura "no és una despesa sinó una inversió" i que "és font de riquesa econòmica i una important contribució al PIB".

A més, recorden que l'administració catalana és una de les que menys recursos públics destina a la cultura -un 0,98% del pressupost general- i que una nova retallada només serviria per a "allunyar-se dels estàndards europeus".

Adverteixen que una retallada obligarà a augmentar el preu de les entrades a espectacles, concerts i exposicions, limitant el dret d'accés universal a la cultura recollits a l'Estatut, i que la disminució del pressupost forçarà la privatització d'equipaments i programacions, situant una bona part de l'oferta cultural sota la lògica del mercat i les audiències.

stats