ART
Cultura 12/06/2012

El MNAC se suma a la Fundació Tàpies per exhibir una retrospectiva de Tàpies el 2013

L'art contemporani entrarà al museu nacional amb una mostra que repartirà a les dues seus 120 obres de la col·lecció privada d'Antoni Tàpies

Laura Serra
1 min
Martí, Mar / Arxiu - ACN · ID 59058/692951  La planta menys u de la Fundació Antoni Tàpies / ACN, Mar Martí

BarcelonaLa Fundació Antoni Tàpies i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) produiran i exhibiran conjuntament una retrospectiva de l'obra d'Antoni Tàpies que comissariarà Vicent Todolí. Se celebrarà del juny a octubre del 2013 i inclourà 120 obres entre el 1945 i el 2011 que no havien sigut vistes mai abans. Todolí les ha seleccionat del propi taller de l'artista i de la col·leció de la seva família.

La mostra després es podrà veure en diversos museus llatinoamericans –encara no confirmats– on tenen un coneixement molt menor de l'obra del pintor català que a Europa o a nord-amèrica.

Serà la primera incursió en l'obra d'Antoni Tàpies de Vicent Todolí, cosa que garanteix una mirada nova i personal sobre la producció de l'artista català, una mirada aliena als tòpics. Aquest és, de fet, l'objectiu dels propers anys de la Fundació Tàpies. Per al MNAC, suposa trencar la barrera temporal i portar el seu discurs museogràfic al segle XX.

stats