El dipòsit està compost per 1500 fotografies dels anys cinquanta als vuitanta

Oriol Maspons diposita el seu arxiu al MNAC

La Fundació Elsa Peretti es farà càrrec de la documentació, escanejat i neteja de les fotografies

Aquest matí s’ha signat el conveni per tal que ingressi al MNAC la col·lecció d’obres del fotògraf barceloní Oriol Maspons (Barcelona, 1928),  formada per unes 1.500 fotografies sobre paper  realitzades entre els anys 50 i final dels anys 80.  Aquest dipòsit és possible gràcies a la generositat de la Fundació Elsa Peretti, que finançarà els treballs de documentació, escanejat i neteja de les fotografies que conformen aquest arxiu.

  La col·lecció que ingressa al MNAC conté els treballs realitzats per Maspons per a revistes com ara Interview , l’Oeil o Paris Match . També formen part  del dipòsit algunes de  les imatges que il·lustren els tres llibres de la sèrie Palabra e imagen, publicats per l’editorial Tusquets: Poeta en Nueva York , de Federico García Lorca, La caza de la perdiz , de Miguel Delibes i Toreo de Salón , de Camilo José Cela, tots tres amb fotografies d’Oriol Maspons.  

  El MNAC, que va presentar el 1998 la mostra retrospectiva Oriol Maspons: L’instant perdut , compta ja entre els seu fons amb 57 peces donades pel fotògraf, a més de 7 fotografies més en dipòsit al Museu.

Amb la incorporació d’aquest arxiu, queda representada al MNAC una gran part de la trajectòria d’aquest excel·lent fotògraf barceloní, més de quatre dècades d’intensa activitat en els camps del reportatge, el retrat, la moda i la publicitat.

  L’arxiu Maspons enriqueix especialment el període dels anys 50 i 60 de la col·lecció que conserva el departament de fotografia del MNAC, el qual compta amb unes 6.500 obres dels segles XIX i XX, que abracen els inicis de la fotografia, el pictorialisme, les avantguardes -amb la nova visió i la nova objectivitat- el fotoperiodisme i el neorealisme.

Més continguts de