ART
Cultura 13/07/2012

El MNAC i la Vall de Boí difondran conjuntament el seu patrimoni

La primera actuació serà l'elaboració d'una rèplica de les pintures de l'absis de Santa Maria de Taüll que s'instal·laran a la Vall abans d'acabar l'any

Ara / Acn
1 min
Roca, Mascarell i Peralada firmant el conveni de col·laboració

La Vall de BoíEl Consorci del Patrimoni de la Vall de Boí i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) han signat un conveni per la promoció del patrimoni romànic amb activitats conjuntes. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el president del MNAC, Miquel Roca, i l'alcalde de la Vall de Boí, Joan Peralada, han signat el document sota el pantocràtor de Sant Climent de Taüll.

Aquest conveni pretén augmentar el flux de gent del MNAC a l'Alta Ribagorça i a la inversa. Per això la primera de les iniciatives serà fer una rèplica exacta de les pintures de l'absis de Santa Maria de Taüll, que anirà a la Vall abans d'acabar l'any. Es pretén tirar endavant el projecte amb 1,1 milions d'euros.

Miquel Roca, president del MNAC, ha reconegut que si el MNAC té la col·lecció d'art romànic més gran del món es deu a la Vall de Boí i, per tant, és un deure històric col·laborar amb el Patrimoni de la Humanitat i fer que "el món el conegui". Mascarell ha subratllat també la rellevància del patrimoni català: "No tenim petroli però tenim patrimoni".

Peralada, alcalde de la Vall, s'ha mostrat satisfet amb el conveni i l'ha qualificat d'adient en un mal moment per al Centre del Romànic, que es troba immers en un ERO de la seva plantilla.

stats