Cultura
Cultura 18/07/2011

El MNAC, un exemple de sostenibilitat

El Museu ha elaborat un manual de bones pràctiques amb l'Agència Catalana de Residus que permetrà reduir a la meitat les cent tones de residus anuals

Efe
1 min

BarcelonaEl Museu Nacional d'Art de Catalunya ha incorporat un manual de bones pràctiques ambientals que permetrà reciclar el 50% de les cent tones de residus anuals a partir del 2012. La institució, que rep prop de 900.000 visitants a l'any, aspira a convertir-se en un model de sostenibilitat per a altres equipaments culturals.

El manual de gestió de residus inclou mesures com la instal·lació d'un punt verd per a l'activitat pròpia del museu i la derivada del lloguer d'espais, a més d'una proposta de reducció del 10% en el consum d'energia a través d'una empresa de gestió. Precisament, la il·luminació i la climatització de les noves sales del Romànic s'ha fet seguint els criteris del manual.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, ha presentat el pla amb la directora del MNAC, Maria Teresa Ocaña. Recoder ha assenyalat que els museus ja no són només contenidors d'art, sinó que compleixen una tasca pedagògica davant la societat, en aquest cas en matèria de sostenibilitat. "Aquest és el missatge que es vol llançar", ha afirmat el conseller.

Amb aquest manual pioner, que neix de l'acord entre el museu i l'Agència Catalana de Residus, el MNAC es converteix en la primera entitat cultural que posa en pràctica un pla d'ambientalització. El Museu espera obtenir les certificacions de qualitat ISO 14.100 i EMAS i, segons ha informat a Efe, en una fase següent la institució podria dotar-se d'un sistema d'energia solar.

stats