Cultura 19/09/2011

Convocat el concurs públic per renovar la direcció del MNAC

El nou director haurà de consolidar el MNAC com a centre de referència a nivell internacional. Les candidatures es poden presentar fins al 30 d'octubre

Redacció
2 min
Una de les sales del romànic del MNAC / ACN/MNAC

BarcelonaEl ple del Patronat del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ha convocat avui el concurs públic per nomenar el nou director del museu. El període de presentació de candidatures s'obre avui i es tancarà el 30 d'octubre. El nou director del Museu substituirà Maria Teresa Ocaña, que va accedir al càrrec el 2006, també mitjançant un concurs, i que ha dirigit el MNAC durant els últims 5 anys. El director depèn jeràrquicament del president del MNAC.

El comitè d'experts que avaluarà el perfil professional dels candidats i farà la selecció prèvia per preparar la decisió del Patronat està integrat per Narcís Serra, president del MNAC; Miquel Roca, president dels Amics del MNAC; Maria Bolaños, directora del Museo Nacional Colegio de San Gregorio, de Valladolid; Miguel Zugaza, director del Museo del Prado; Bartomeu Marí, director del MACBA; Josephine Matamoros, directora del Museu d'Art Modern de Ceret; Eduard Carbonell, director del MNAC entre 1994 i 2005, i Daniel Giralt-Miracle, crític i historiador de l'art.

El nou director haurà de treballar per consolidar el MNAC com a museu de referència a nivell internacional. Així, doncs, haurà de treballar principalment en dos objectius: la millora de la col·lecció permanent i la potenciació de les exposicions temporals. La persona que accedeixi al càrrec tindrà com a missió treballar per posicionar l'art català a nivell internacional i també se li encomanarà augmentar l'impacte social i cultural del museu amb l'objectiu d'arribar al major tipus de públics, sempre mantenint els estàndards de qualitat que ha tingut el museu. La convocatòria pública i internacional està oberta a especialistes en història de l'art i a persones amb experiència acreditada en la gestió d'equipaments museístics al més alt nivell.

stats