Música
Cultura 06/11/2011

Belfast acull la gala dels Premis MTV

Lady Gaga, que parteix com a favorita amb 6 nominacions, actuarà en una gala amb Coldplay, Justin Bieber, Snow Patrol, Red Hot Chili Peppers, Bruno Mars i Jesse J

Efe
2 min
Lady Gaga, l'any passat als MTV

BelfastCastigada durant anys pel terrorisme, la capital d'Irlanda del Nord està preparada per rebre entre avui i demà més de 20.000 persones atretes per l'estrèpid dels premis europeus de la MTV 2011. L'alcalde de la capital de l'Ulster, Niall Ó Donnghaile, un polític de 25 anys, ha destacat la importància d'aquest esdeveniment, com un reconeixement que la pau ha arribat, a la fi. La policia nord-irlandesa porta mesos treballant amb la organització per a dissenyar un dispositiu de seguretat capaç de fer front a qualsevol problema, fins i tot als atacs dels petits grupuscles terroristes dissidents que encara queden i s'oposen al procés de pau.

La gala se celebrarà a l'Odyssey Arena de belfast, però la gent està convocada a tres localitzacions diferents a la capital. Els californians Red Hot Chilli Peppers actuaran a l'Ulster Hall de Belfast, la banda nord-irlandesa Snow Patrol i Jason Derulo, artista revelació de l'any, ho faran als peus de l'Ajuntament de la ciutat, en un concert gratuït per a 15.000 persones, i dos dels grups del moment, els britànics Kasabian i The Japanese Popstars, actuaran a l'Ulster Hall en un concert "íntim".

Però el plat fort serà la gala d'entrega dels premis, colofó d'una llarga jornada musial. La jove cantant i actriu d'Estats Units Selena Gómez serà l'encarregada de presentar aquesta edició dels MTV a l'Odyssey Arena, que comptarà amb la presència de Lady Gaga, l'artista amb més candidatures –sis, entre les quals millor àlbum i cançó per Born this way–, Bruno Mars, Coldplay, Red Hot Chili Peppers, Snow Patrol, Jessie J i LMFAO, entre altres.

La festa ja haurà escalfat motors a la catifa vermella, on s'entregaran els premis al Millor Fan i a la Millor Banda Alternativa de l'any. A més, la cadena s'ha inventat un nou premi, el Global Icon, amb el qual premiaran la banda de Freddy Mercury, Queen. La banda oferirà una actuació, tot i que no se sap qui ocuparà el lloc de Mercury, si una estrella convidada o bé Paul Rodgers, que entre 2005 i 2009 va fer gira amb la banda.

La MTV entregarà el guardó MTV Voices a Justin Bieber –que també actuarà–, en reconeixement a la seva tasca solidària i al Fòrum de Joventut d'Irlanda del Nord. La cantautora Lourdes Hernández, àlies Russian Red, serà premiada com a millor artista espanyola de l'any, premi de votació popular.

stats