Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Tarántula, Manos de Topo, Espaldamaceta i Pony Bravo revisen 'La Macarena'

El segell barceloní Producciones Doradas edita un disc amb versions de la popular cançó de Los del Río per denunciar que 'La Macarena' plagia una cançó popular

El segell barceloní Producciones Doradas edita, en col·laboració amb el Festival Internacional ZEMOS98, Macarena : Versions Domestiques des del comun , un disc en què set grups versionen el famós tema Macarena , de Los del Río. Les versions van a càrrec de grups catalans com  Tarantula, Espaldamaceta , Manos de Topo i Tu Madre, a més dels andalusos Pony Bravo , el gallec Fluzo i la basca Mursego, i es pot descarregar gratis des del web de Producciones Doradas.

El projecte vol denunciar que el popular èxit global de Los del Río està basat en una cançó popular que al seu torn és l' adaptació d'una marxa militar nord-americana . El disc inclou també una versió d'aquesta cançó popular, Trabajando en las minas del pan duro , a càrrec del grup infantil Els Xiquets del Barri ,  per evidenciar-ne el parentesc amb Los del Río .

El projecte neix així per " denunciar l' ús indiscriminat del patrimoni públic portat al terreny del comercial " en una cançó que ha motivat diversos judicis en matèria de copyright ( Manuel Soler i Jesús Bola, productors reals de la cançó , mai en van rebre royalties) tot i estar basada en una cançó popular i per tant de domini públic .

Per conèixer millor el projecte podeu llegir l' article de Pedro G. Romero, Arqueologia de la macarena .

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT