Cultura 13/01/2012

El Macba reunirà tot el llegat del Joan Brossa

El museu conservarà i difondrà 60.000 objectes, entre documents, llibres, publicacions, cartells, fotografies i poemes visuals, un període renovable de 25 anys

Ara
1 min
Una selecció del llegat de Joan Brossa al Macba

BarcelonaEl Macba reunirà tot el llegat del poeta Joan Brossa, format per més de 60.000 objectes, molts d'ells inèdits, entre documents, llibres, publicacions, cartells, fotografies, obres d'art i poemes visuals. El dipòsit prové de la Fundació Joan Brossa i l'Ajuntament de Barcelona, que han dipositat al museu un impressionant patrimoni per un període de 25 anys, amb la responsabilitat de custodiar, catalogar, conservar i divulgar les seves creacions. Les obres se sumen a les trenta que ja tenia el museu i permetran al centre, segons Bartomeu Marí, el director, escriure història i tornar a col·locar la figura d'aquest artista en la centralitat de les creacions del museu". El llegat "introdueix la transversalitat de la pràctica artística de Brossa i escriu una nova narrativa de l'art de postguerra i l'art occidental. Brossa ha influït en diverses generacions d'artistes", ha dit Marí, que ha anunciat que la tardor del 2013 la presentació de la col·lecció permanent del museu estarà centrada en la seva obra.

El compositor Josep Maria Mestres Quadreny, president de la Fundació Joan Brossa, ha afirmat que el dipòsit s'ha portat a terme amb l'objectiu de no dispersar l'obra del poeta, i ha anunciat que ara comença una nova etapa per a l'entitat: "És el punt zero de la Fundació, ara és quan podem començar a actuar. Tot estarà correctament classificat i catalogat, i fins i tot es farà una digitalització del fons per posar-lo a disposició de tots. Això és una solució fantàstica per a Brossa", ha afirmat. L'Ajuntament de Barcelona ha destinat 300.000 euros a la digitalització d'una part important d'aquest patrimoni.

stats