ART

El president de la Fundació Macba vol una seu per a la col·lecció Macba-La Caixa

Leopoldo Rodés diu a 'La Vanguardia' que considera que la suma de les dues col·leccions mereixeria un altre museu a prop del Macba i demana el suport de les institucions

El president de la Fundació Macba, Leopoldo Rodés, considera que el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) necessita una altra seu perquè la col·lecció permanent Macba-La Caixa estigui exposada de manera permanent, segons publica avui el diari La Vanguardia.

"Barcelona es mereix un espai on la col·lecció Macba-La Caixa estigui exposada de forma permanent", ha assenyalat Rodés, que creu que així la ciutat guanyaria un museu "importantíssim" i de visita obligada per a qualsevol aficionat. Rodés confia poder comptar amb les institucions per aconseguir aquesta nova seu i li agradaria que estigués situada en l'àmbit de la plaça dels Àngels, on s'ubica l'actual Macba. L'acord signat el juliol de l'any passat permet que la col·lecció Macba-La Caixa tingui un fons comú de més de 5.500 obres i demà inauguren la seva primera exposició conjunta, Volum!, a la qual assistiran el rei d'Espanya i la ministra de Cultura, a banda de les autoritats catalanes.

A més, ha dit que en els fons del museu hi ha artistes i obres que no encaixen amb la línia del Macba i que podrien cedir al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), si els interessen.