Art
Cultura 12/04/2012

El Macba acomiada nou treballadors, el 10% de la plantilla

Les retallades provoquen l'acomiadament de professionals de diversos departaments del museu. Segons el nou Pla de Museus del Govern, el Macba era buc insígnia de l'art contemporani a Catalunya

Ara
1 min
Treballadors del Macba manifestant-se

BarcelonaEl Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) ha acomiadat aquest matí nou treballadors de diferents departaments del centre. Les retallades en el pressupost del 2012 de la Generalitat de Catalunya i del ministeri de Cultura, xifrades en prop d'un 31%, ha provocat la presa d'aquesta mesura. La xifra d'acomiadaments podria pujar fins a una vintena de persones per l'acomiadament col·laboradors externs de diferents projectes que poden quedar aturats. Segons la nova reforma laboral, l'acomiadament de menys de 10 persones en una organització de menys de 100 treballadors no suposa un ERO. El pressupost del Macba per al 2012 és, aproximadament, d'11 milions d'euros. Des de 2008 el museu el pressupost del centre ha patit una davallada de 4 milions d'euros.

La plantilla del museu s'ha manifestat aquest migdia i ha llegit un manifest per denunciar "la manca de respecte de les administracions a tot un projecte d'excel·lència" i per subratllar la contradicció que aquesta decisió suposa respecte el nou Pla de Museus, preveu que el Macba sigui el pal de paller del sistema de l'art contemporani català. Segons van anunciar les administracions el febrer està previst que el museu s'ampliï a les instal·lacions del Convent dels Àngels quan el FAD es traslladi al Disseny Hub de les Glòries i que en un termini de cinc anys compti amb un nou edifici al carrer Montalegre.

La crisi laboral del museu es remunta al 19 de març, quan, segons el comunicat emès pels treballadors, els càrrecs directius de la institució van informar els treballadors d'un pla de contingència exigit per les administracions que inclou la necessitat d'acomiadar prop d'un 10% de la plantilla i de reduir l'activitat.

stats