MÚSICA
Cultura 21/06/2012

Madonna sumeix el Palau Sant Jordi en una festa orgiàstica

Antoni Ribas Tur
3 min
Madonna sumeix el Palau Sant Jordi en una festa orgiàstica

BARCELONAUn parell d'hores abans de començar el concert, l'esplanada del Palau Sant Jordi ja era un formiguer de gent que feia cua per assistir a la seva cita amb Madonna. El concert d'ahir va ser el primer dels dos que la diva nord-americana ofereix a Barcelona, l'única parada que fa a l'Estat amb el MDNA Tour. El públic era de totes les edats, fins i tot nens acompanyats dels pares. Es podien veure moltes samarretes promocionals de la cantant i una colla de noies que se n'havien fet una de pròpia. Venien de Las Palmas per veure la cantant: formigues obreres que venien a retre tribut a la reina.

Mitja hora abans de començar el concert, Martin Solveig, un dels productors de MDNA -el disc que la diva nord-americana venia a presentar-, ja havia convertit el pavelló en una calorosa macrodiscoteca on van sonar alguns dels èxits més punxats de Madonna. Mentre els 18.000 espectadors seguien omplint el Sant Jordi, els seguidors més fidels ballaven -i es ventaven- dins el Diamant, la zona especial del faraònic escenari que la cantant ha destinat per acostar-se als seus fans. Solveig, que va esprémer al màxim la seva estona de glòria, encenia cada vegada més el públic cridant "Barcelona, de puta mare!" "Farem una mica de soroll per estar segurs que la reina ens senti", i va incitar el públic a cridar la tornada del primer senzill del nou disc: "L.U.V. Madonna!" Sí, el públic ja estava disposat a donar-ho tot a la cantant.

Fins poc abans de començar el concert, l'escenari va estar cobert per una reproducció gegantina de la coberta del disc. La caiguda del rostre de la cantant que la protagonitza va provocar la primera cridòria de la nit. Les següents van arribar a tres quarts de deu, quan el públic ja estava més que impacient perquè comencés l'espectacle, i va començar a fer l'onada. Madonna es va fer esperar fins a un quart d'onze. La seva aparició va ser rebuda com una profecia, el lema de la segona part del concert, i el públic li va perdonar, rendit, la seva transgressió amb l'horari i es va entregar tot just ella va entrar en escena, armada amb una metralladora i envoltada d'imatgeria religiosa i apuntant al públic.

La cantant semblava haver-se proposat deixar els espectadors sense alè en tot moment. Des d'un bon principi va jugar amb força, encara que en alguns moments la veu i el so no l'acabessin d'acompanyar. Els canvis d'escenari van ser constants: ballarins i músics van volar damunt l'escenari. Tot va fregar l'excés, sobretot la violència de la primera part del concert. La cantant va saludar el públic i el va convidar a cantar amb ella un dels èxits del seu últim disc, Turn up the radio.

El públic la va ovacionar sobretot quan va tocar els seus èxits dels vuitanta: Papa don't preach a la primera part del concert i Express yourself -amb la fuetada a Lady Gaga inclosa- al començament de la segona i, en aquesta mateixa part, Open your heart , que va interpretar amb el trio basc Kalakan i acompanyada, entre els seus ballarins, del seu fill Rocco. "Tots som un, una mateixa ànima unida, independentment del color de la pell, de les nostres creences i de les nostres preferències sexuals", va dir la cantant al públic.

En el moment de tancar aquesta crònica, la cantant va començar la tercera part del concert (d'un total de quatre), dedicada al masculí i el femení. Quedaven èxits com Human nature , Like a virgin i la redempció final de Like prayer , que, amb Celebration , feien de clausura estel·lar del concert.

stats