Clàssica
Cultura 31/05/2011

La San Francisco Symphony i Mahler tanquen la temporada de Palau 100

La 'Sisena' de Gustav Mahler tancarà dijous que ve la XX temporada simfònica de Palau 100 a càrrec de la San Francisco Symphony, sota la batuta del seu titular, Michael Tilson Thomas, coincidint amb el centenari de la mort del compositor

Efe
1 min

BarcelonaL'orquestra nord-amerciana, que aquest any també està celebrant el seu centenari, va posar en marxa el 2001 el seu cicle Mahler, que amb la gravació de totes les simfonies del compositor ha guanyat nombrosos premis Grammy. Michael Tilson Thomas, director titular de l'orquestra des de 1995, dirigirà per tercera vegada la San Francisco Symphony dins del cicle Palau 100.

En aquesta ocasió, de gira per Europa, arribarà a Barcelona després d'haver actuat a Praga, Viena, Brussel·les, Luxemburg, Essen i París, i posteriorment, els dies 4 i 5 de juny actuarà a Madrid i el 6 de juny tancarà la gira amb un concert a Lisboa.

Mahler serà també el protagonista del tancament de la temporada 2010-11 de l'Orquestra Simfònica de Barcelona (OBC), primera amb la direcció de Pablo González, en aquest cas amb la seva Simfonia número 3, que interpretarà la formació els dies 3, 4, 5 i 7 de juny. Aquest últim programa de l'OBC s'emmarca dins del Cicle Mahler que al llarg de la temporada ha commemorat el centenari de la seva mort amb les obres Cançons del camarada errant, Rückert-Lieder, Des Knaben Wunderhorn, Kindertotenlieder, la Simfonia número 6 i l'Adagi de la Simfonia número 10.

stats