Cinema
Cultura 26/07/2012

Malick, De Palma, Korine i Assayas, grans atractius del Festival de Venècia

La programació inclou també els nous films de Marco Bellochio, Takeshi Kitano, Jonathan Demme, Robert Redford i Manoel de Oliveira

Ara
2 min
Rachel McAdams i Noomi Rapace a 'Passion', de Brian De Palma

Barcelona'To the Wonder', el nou film de Terrence Malick amb Ben Affleck, Rachel Weisz, Rachel McAdams i Javier Bardem, tindrà la seva 'premiere' mundial al proper Festival de Venècia, que arrenca el 29 d'agost. La pel·lícula, que uns dies després també es projectarà al Festival de Toronto, és un dels grans atractius de la nova edició del certamen, que servirà també per descobrir 'Passion', el nou 'thriller' eròtic de Brian De Palma. Noomi Rapace ('Prometheus') i Rachel McAdams –fent doblet a Venècia– protagonitzen el retorn de De Palma a un gènera que ja va freqüentar durant els 80 a 'Vestida per matar' o 'Doble cos'.

A Venècia veurà la llum per primera vegada 'Something in the air', el nou projecte d'Olivier Assayas després de la minisèrie 'Carlos', una mena de drama autobiogràfic ambientat en una França dels 70 agitada per vents de canvi social. I una de les sorpreses de la programació oficial ha estat la presència de 'Spring Breakers', la darrera bogeria de Harmony Korine, on James Franco, Vanessa Hudgens i Selena Gomez interpreten uns estudiants universitaris que atraquen un restaurant per poder anar-se'n de vacances.

També hi haurà collita local: l'italià Marco Bellochio presentarà 'Bella addormentata', amb Isabelle Huppert de protagonista. I tant Brillante Mendoza com Ulrich Seidl estrenaran respectivament un segon film d'aquest 2012: el filipí presentarà 'Thy Womb' i l'austríac 'Paradise: Faith', continuació de 'Paradise: Love', que Seidl va estrenar el maig passat al Festival de Cannes. Takeshi Kitano, habitual del festival, estrenarà a Venècia 'Outrage: Beyond', seqüela del celebrat retorn del japonès al gènere yakuza del 2010, 'Outrage'.

Fora de competició, a Venècia es podran veure també alguns documentals d'autors consagrats, com ara 'Enzo Avitabile Music Life', retrat de Jonathan Demme sobre el músic napolità Enzo Avitabile, o el documental sobre el disc de Michael Jackson 'Bad' que ha dirigit Spike Lee, i la sèrie documental de Michael Mann sobre periodisme bèl·lic 'Witness: Libya'. També fora de competició, una ració triple d'il·lustres veterans: el 'thriller' dirigit i protagonitzat per Robert Redford 'The company you keep', el nou treball del centenari Manoel de Oliveira ('O Gebo e a Sombra') i el retorn del cineasta israelià Amos Gitai, 'Lullaby To My Father'.

stats