El director de 'Searching for Sugar Man' es va suïcidar

El seu germà afirma que Malik Bendjellouol, de 36 anys i guanyador d'un Oscar, patia una depressió

El director de cinema suec Malik Bendjelloul, autor de 'Searching for Sugar Man', es va suïcidar, segons ha explicat el seu germà a un diari suec. El cineasta, que tenia 36 anys, patia una depressió des de feia poc temps. "La vida no és tan senzilla. Sempre he estat amb ell fins al final", ha dit Johann. Des del primer moment la policia havia descartat que la mort fos un crim. 

El director va aconseguir l'èxit amb aquest film, gràcies al qual va guanyar l'Oscar al millor documental el 2013, a més d'altres premis, entre els quals destaca un BAFTA. 'Searching for Sugar Man' és, de fet, la primera i única pel·lícula de Bendjelloul, que de nen havia actuat en una pel·lícula ('Ebba och Didrik'). El film explica la història real del músic de Detroit Rodríguez, que va desaparèixer entre notícies de suïcidi després que el seu primer àlbum, als anys 70, no tingués l'èxit que s'esperava.

La música de Rodríguez, però, va causar sensació a Sud-àfrica, on dos dels seus fans van decidir, anys després, investigar qui va ser aquest home, un viatge per les empremtes del seu ídol que els portarà a descobrir què ha passat amb el músic. Després de l'èxit del film, el cantant ha aconseguit el veritable èxit internacional i ha fet gires. Fins i tot ha actuat a Barcelona.