Publicitat
Publicitat

Els Malnascuts porten el Gènesi a la Beckett

El laboratori de creació jove fa una lectura personal dels textos bíblics

Xisi Sofia Ye Chen, que estudia Humanitats, no és creient però l’apassiona la filosofia de la religió. Llegint passatges del Gènesi li va arribar la història de 'Ka mountain and Guardenia Terrace: A story about a family and some people changing', de Robert Wilson, una obra de teatre que es va fer durant set dies i en què cada dia l’escenari era una muntanya diferent. Tot plegat inspira, en part, 'Bereshit. Gènesi o en el principi', l’obra que representaran Els Malnascuts a la Sala Beckett durant sis dies –el setè (el del descans, segons la Bíblia) es farà una festa en un lloc encara per definir–. “Volia fer recerca sobre com actualment ens estem intentant reconciliar amb la religió, però la meva idea original ha canviat moltíssim”, explica Ye Chen.

I és que 'Bereshit. Gènesi o en el principi', és en part una obra col·lectiva, perquè Els Malnascuts és un projecte que des del 2014 posa en contacte joves perquè experimentin i produeixin una obra de teatre. A la dramatúrgia també hi han col·laborat Àlex Monner, Oriol Guanyabens i Pablo Macho Otero. “Ha estat molt interessant i complex, perquè són molts caps i moltes emocions, però s’han creat relacions molt sinceres, ens mostrem tal com som”, diu Ye Chen. Tots els qui formen part del projecte tenen entre 21 i 30 anys.

L’obra indaga diferents estètiques teatrals i audiovisuals –la música és en directe– sobre espiritualitat de l’home contemporani. El 19 de juny es podrà veure 'La caiguda', on un Caín vestit amb xandall crema el passaport. El 20 de juny, a 'L’arbre de la ciència del bé i del mal', uns nens als quals el pare ha castigat construiran una presa. El tercer dia, 21 de juny, a ' La recerca de l’arbre de la vida', Jaume Bertanpetit pujarà a l’escenari per parlar de la immortalitat. El quart dia, 22 de juny, la paraula prendrà el poder a 'El verb creador'. El cinquè dia, 23 de juny, el públic coneixerà amb 'Buscant Déu' la història del Justo, que fa més de 61 anys que construeix una catedral que no reconeix l’Església. I el sisè dia es farà la llum a través de les experiències personals d’un grup de dones. El setè tocarà repòs, i es farà una festa en un lloc encara per determinar.

Del 6 al 15 de juliol a la Sala Beckett també se celebrarà el XII Obrador d’estiu. “Per primera vegada durarà deu dies, i l’objectiu és allargar-ho en un futur tot un mes”, diu Víctor Muñoz. “Aquesta és també l’edició més internacional”, afegeix Muñoz. Entre els qui impartiran cursos de dramatúrgia destaca el francès Jean-Pierre Ryngaert, que parlarà sobre com la conversa diària pot influir en el diàleg teatral. L’escocès Anthony Neilson, un innovador dramaturg que crea polèmica perquè algunes de les seves obres s’han prohibit pels continguts violents i sexuals, serà un dels altres convidats. També impartirà classes la turca Yesim Özsoy –la seva obra 'Històries d’Istanbul' es podrà veure enguany al Grec–, que reflexionarà sobre l’inconscient. Ramon Fontserè, Marco Calvani i Gabriel Calderón oferiran cursos d’interpretació.

Atipa't de cultura

Més continguts de

Atipa't de cultura
PUBLICITAT
PUBLICITAT