Publicitat
Publicitat

LLIBRES

Continua el debat sobre el Pare Manel

El capellà menys convencional torna a trepitjar les llibreries

Tan sols unes setmanes després de la seva publicació, Angle llença la segona edició del llibre de Francesc Buxeda sobre el sacerdot Manel Pousa.

El dia 28 de febrer, el periodista Francesc Buxeda i Aliu va aterrar a les llibreries amb molt de soroll, amb la sortida de Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel. La polèmica i el debat que es van anar coent al voltant d'aquest llibre el van fer passejar de boca en boca. Al mercat va quedar pràcticament exhaurit en un tres i no res. La setmana vinent, tan sols un mes després de la seva aparició, Pare Manel tornarà a sorprendre a la taula de novetats amb una segona edició, a càrrec, també, de l'editorial Angle.

En el seu llibre, Buxeda fa un seguiment del sacerdot Manel Pousa –conegut per tothom com a Pare Manel– a través del seu propi discurs, i de les declaracions de les persones que l'envolten. Manel Pousa no és un clergue qualsevol. S'ha dedicat, durant molt de temps, a combatre la marginació social en barris perifèrics com Verdum o Trinitat. I s'ha dedicat, durant molt de temps, a fer visites a presidis. No ha volgut renunciar a la seva fe i condició, malgrat que la realitat social de les seves lluites topi de ple amb els dogmes de l’Església més ortodoxa. I alguns dels continguts recollits en l'obra de Buxeda resulten força controvertits per als costums de l'Església. Per aquest motiu, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, va cridar-lo per parlar personalment amb ell.

Angle considera que és important que el debat entorn al llibre pugui continuar. "Més enllà d’una polèmica interessada i engegada per determinats sectors, considerem que el llibre posa en valor la figura del Pare Manel i la tasca que, des de fa molts anys, porta a terme amb els més desfavorits. De fet, aquesta tasca és el que ens va motivar a publicar Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel, un llibre que considerem de gran interès social".

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT