LLIBRES
Cultura 16/03/2011

El capellà menys convencional torna a trepitjar les llibreries

Tan sols unes setmanes després de la seva publicació, Angle llença la segona edició del llibre de Francesc Buxeda sobre el sacerdot Manel Pousa.

Redacció
2 min

BarcelonaEl dia 28 de febrer, el periodista Francesc Buxeda i Aliu va aterrar a les llibreries amb molt de soroll, amb la sortida de Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel. La polèmica i el debat que es van anar coent al voltant d'aquest llibre el van fer passejar de boca en boca. Al mercat va quedar pràcticament exhaurit en un tres i no res. La setmana vinent, tan sols un mes després de la seva aparició, Pare Manel tornarà a sorprendre a la taula de novetats amb una segona edició, a càrrec, també, de l'editorial Angle.

En el seu llibre, Buxeda fa un seguiment del sacerdot Manel Pousa –conegut per tothom com a Pare Manel– a través del seu propi discurs, i de les declaracions de les persones que l'envolten. Manel Pousa no és un clergue qualsevol. S'ha dedicat, durant molt de temps, a combatre la marginació social en barris perifèrics com Verdum o Trinitat. I s'ha dedicat, durant molt de temps, a fer visites a presidis. No ha volgut renunciar a la seva fe i condició, malgrat que la realitat social de les seves lluites topi de ple amb els dogmes de l’Església més ortodoxa. I alguns dels continguts recollits en l'obra de Buxeda resulten força controvertits per als costums de l'Església. Per aquest motiu, el cardenal arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, va cridar-lo per parlar personalment amb ell.

Angle considera que és important que el debat entorn al llibre pugui continuar. "Més enllà d’una polèmica interessada i engegada per determinats sectors, considerem que el llibre posa en valor la figura del Pare Manel i la tasca que, des de fa molts anys, porta a terme amb els més desfavorits. De fet, aquesta tasca és el que ens va motivar a publicar Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel, un llibre que considerem de gran interès social".

stats