Música
Cultura 13/03/2013

Manresa homenatja el compositor Josep Padró en l'aniversari de la seva mort

L'edició del llibre 'Quaderns de Taller 2013', dedicat al músic, se suma a l'acte, dirigit per Teti Canal, que va comptar amb artistes com Manel Camp, Santi Arisa o Joan Crosas

Ara
2 min
Josep Padró

BarcelonaLa ciutat natal de Josep Padró i Sala (Manresa 1938 - 2012) ha homenatjat l'artista un any després de la seva mort amb un acte, 'Recordant Josep Padró', dirigit per Teti Canal, que es va celebrar el diumenge 10 al teatre Kursaal de Manresa i que va comptar amb la participació d'artistes com Manel Camp, Santi Arisa, Joan Cirera, Lluís Calderer, Ma Àngels Torrens i Joan Crosas. A més, el Col·lectiu Quaderns de Taller ha dedicat l'edició d'enguany de la revista al compositor manresà.

En la celebració de diumenge, multitudinària, va destacar la participació de més de 60 alumnes de l'Escola de Pedagogia Musical Activa Esclat, que Padró va fundar el 1976 amb la intenció de sensibilitzar els infants a través de la pràctica musical i el contacte amb l'instrument, una adaptació dels mètodes del músic alemany Carl Orff. També hi van participar més de 300 alumnes del Conservatori Municipal de Música de Manresa –Cor Infantil, Cor Juvenil, Orquestra Juvenil, Orquestra Simfònica i Banda Simfònica–, així com la Cobla La Principal del Pep, que va interpretar sardanes del compositor, el grup musical Ensemble Alquímia, que Padró dirigia, així com l'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural del Bages, l'Associació Cultural Recreativa Armats de Manresa, els Geganters de Manresa i el Grup Sardanista 'Dintre el Bosc'. L'entitat Xàldiga va fer una petita mostra amb focs d'artifici.

Josep Padró, flautista, compositor, director i professor de música, va tenir una forta implicació en les entitats manresanes, moltes de les quals l'han honorat en l'acte de diumenge. Va compondre la seva primera sardana als 17 anys i més tard també seria autor de 'La Cançó dels Tururuts', amb text de Joan Crosas, de la pel·lícula de Jordi Grau 'El Timbaler del Bruc' (1981) i del ballet 'La Nit de Sant Joan', amb coreografia de Manuel Cubeles.

stats