Cinema
Cultura 08/06/2012

Manuel Huerga roda un film sobre Barcelona en 3D i en un únic pla seqüència

El director de 'Salvador' treballa des del novembre en la pel·lícula 'BCN3D', que recull "els moments més àlgids" de la ciutat durant l'any

Acn
1 min
Manuel Huerga dirigeix al seu equip al rodatge de 'BCN3D' a l'Ateneu Barcelonès.

BarcelonaUn film rodat en 3D i simulant un sol pla seqüència que repassa els moments més destacats de l'any a la ciutat de Barcelona, com si passessin tots alhora. Aquest és el projecte que el director Manuel Huerga va idear fa més d'un any i que es va començar a rodar al novembre amb el nom de 'BCN3D'. La cinta recull moments com el dia de Sant Jordi, la Mercè, la Cavalcada de Reis, la Marató, el Barça-Madrid i la celebració de la victòria del Barça a la Copa del Rei. El director ha assegurat que "no serà un bus turístic", sinó que la càmera es mourà sense un lloc fix i fent sensació d'ingravidesa: "És com un vagó d'una muntanya russa que et porta per Barcelona en un any i en un pla".

El pla únic de seqüència s'està fent amb trucs de postproducció amb imatges virtuals i reconstruint algunes parts. El film també compta amb un sistema nou de so que s'ha desenvolupat a Barcelona anomenat 'imm sound': "En ser un pla continu els sons no es tallen mai bruscament", sinó que s'acosten i s'allunyen creant un efecte "d'hiperrealisme", assegura Huerga.

Fa molts anys que el director de cine Manuel Huerga havia pensat a fer una pel·lícula sobre Barcelona. En el marc dels Jocs Olímpics del 92 va proposar al que era alcalde Pasqual Maragall de fer una pel·lícula IMAX en 2D en un pla seqüència però la idea no va prosperar.

stats