Publicitat
Publicitat

Joan Manuel Serrat, premi Atlàntida del Gremi d'Editors de Catalunya

El guardó es lliurarà l'11 de desembre durant la celebració de la 29a Nit de l'Edició a l'Auditori de La Pedrera

El Gremi d'Editors de Catalunya ha distingit Joan Manuel Serrat amb el Premi Atlàntida 2014, guardó que la institució atorga anualment a una personalitat de reconegut prestigi que hagi destacat per la seva contribució al foment de la lectura i del món del llibre i, també, pel seu compromís en la defensa del valor de la cultura i de la propietat intel·lectual. El guardó es lliurarà el proper 11 de desembre, en el marc de la 29a Nit de l'Edició, a l'Auditori de La Pedrera.

Des del 1986, el premi ha recaigut en personalitats com Bernard Pivot, Václav Havel, Camilo José Cela, Simone Veil, Jacques Santer, Luis García Berlanga, José Manuel Blecua, Javier Solana o Jordi Savall, entre d'altres.

El jurat del Premi Atlàntida, que consta de 16 membres, està format per Daniel Fernández, president del Gremi d'Editors de Catalunya i president del jurat, Ignasi Aragay (Diari Ara), Lluís Bassets (El País), David Castillo (El Punt Avui), Sergi Dòria (ABC), Jorge Herralde (Anagrama), Claudio López (Penguin Random House), Francisco Marhuenda (La Razón), Idoia Moll (Alba), Albert Pèlach (Enciclopèdia Catalana), Carles Revés (Planeta), Àlex Sàlmon (El Mundo), Luis Solano (Llibres de l'Asteroide), Iosu de la Torre (El Periódico de Catalunya), Novel·la de Vicente (edicions B) i Sergio Vila-Sanjuán (la Vanguardia). Actua com a secretari del Jurdao Patrici Tixis, vicepresident primer del Gremi d'Editors de Catalunya.

Durant la vetllada, a més del Premi Atlàntida 2014 a Joan Manuel Serrat, el Gremi d'Editors de Catalunya farà també un reconeixement especial a les editorials Combel Editorial, Edicions Robinbook i Lynx Promocions, pels seus respectius 25è aniversaris.

La Cambra del Llibre de Catalunya, institució integrada pels editors, llibreters, distribuïdors i indústria gràfica de Catalunya, atorgarà enguany el 20è Memorial Ferran Lara a Jan Martí, editor de Blackie Books. El premi Ferran Lara reconeix anualment la tasca d'un jove emprenedor en el món editorial.

D'altra banda, l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC) i el Gremi d'Editors de Catalunya, per honorar la figura del gran traductor, poeta i humanista Ángel Crespo i tenint present que una gran proporció de les traduccions al castellà s'editen a Catalunya, lliurarà el 17è Premi de Traducció Ángel Crespo a Pepa Linares per la seva traducció de l'obra 'El partisà Johnny' de Beppe Fenoglio, publicada per Sakhalín Editors.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT