ART
Cultura 13/02/2012

El Thyssen proposa un viatge pel fabulós món de Marc Chagall

És la primera gran retrospectiva dedicada a l'artista rus a Espanya i inclou peces dels seus inicis a Rússia, l'estada a París i l'exili forçós als EUA

Efe
1 min
Un visitant contempla en el Museo Thyssen-Bornemisza l'obra "Les tres i mitja" (1911) de Marc Chagall / EFE

MadridEl Museu Thyssen inaugura aquest dimarts l'exposició dedicada a Marc Chagall, un dels artistes més destacats del segle XX, i proposa un viatge de gairebé 100 anys pel fabulós món, colorista i únic, de l'artista. Serà la primera gran retrospectiva dedicada a Chagall a Espanya i, com a principal objectiu, destacarà la gran importància que ocupa la seva obra en la Història de l'Art.

Cent seixanta-nou peces han viatjat des dels principals museus i col·leccions públiques i privades de tot el món per formar part d'una de les exposicions més completes que s'han organitzat d'aquest artista. Entre aquestes obres, que s'exhibeixen a les sales del Museu Thyssen i de la Fundació Caja Madrid, hi ha una important cessió dels hereus de Chagall, un artista que va desenvolupar un estil pictòric molt personal, expressiu i colorista, vinculat a les seves experiències vitals i a les tradicions religioses i populars de la comunitat jueva russa.

Les sales del Museu Thyssen exposaran els treballs dels seus primers anys i del seu període a París, també recollirà la seva experiència en la Rússia revolucionària i a França. En canvi, les sales d'exposició de la Fundació Caja Madrid es centren en el període americà i en la seva evolució artística posterior, mostrant la seva relació amb els poetes contemporanis, a més de presentar diferents obres d'escultura, ceràmica i vitralls. L'exposició es podrà visitar del dia 14 de febrer fins el 20 de maig.

stats