Institucions Culturals
Cultura 19/12/2011

Marçal Sintes, nou director del CCCB

Sintes és doctor en periodisme i assagista, i actualment dirigeix el departament de periodisme de la Facultat de Comunicació Blanquerna

Ara
1 min
Marçal Sintes, nou director del CCCB

BarcelonaMarçal Sintes serà el nou director general del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en substitució de Josep Ramoneda. La Diputació de Barcelona ha anunciat en un comunicat que el president Salvador Esteve li havia fet la proposta i avui l'ha acceptada. Sintes no ha volgut fer declaracions avui, tot i que ha avançat a l'ARA que la seva actuació serà "continuista". El seu nomenament ha estat una sorpresa, perquè no havia aparegut a les quinieles d'intel·lectuals que havien sonat per al càrrec (des de Francesc Marc Álvaro a Àngel Castiñeira, passant per Joan Manuel Tresserras). Se'l considera de la nova escola convergent i se'l situa a l'òrbita de la Fundació CatDem.

Nascut a Vilafranca del Penedès el 1967, Sintes és doctor en periodisme i actualment dirigeix el departament de periodisme de la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull), on també és professor. També és màster en direcció d'empreses (MBA) per Esade. Columnista habitual d'El Periódico de Catalunya, també col·labora regularment amb Catalunya Ràdio, COM Ràdio, Els matins de TV3 i elsingulardigital.cat. El darrer llibre que ha publicat és Periodistes contra polítics. La lluita pel poder enfronta governs i partits amb mitjans de comunicació (Columna, 2011), pel qual va guanyar el Premi Ramon Trias Fargas d’Assaig Polític 2010.

stats