Política Cultural
Cultura 22/12/2011

El president de la Diputació mantindrà Marçal Sintes com a director del CCCB tot i la moció aprovada al ple demanant que es revoqui

Salvador Esteve lamenta que s'utilitzi el ple de la Diputació per discutir "qüestions de les quals no és l'òrgan competent"

Ara
1 min
PERIODISTA I ASSAGISTA Marçal Sintes, doctor en periodisme i nou director del CCCB, a la Facultat de Comunicació de la Blanquerna.

BarcelonaTal com era previst –i ja havia avançat l'ARA– aquest migdia el ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat una moció a favor que es revoqui el nomenament del nou director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Marçal Sintes, i que es convoqui un concurs públic restringit. El PP ha liderat aquesta iniciativa, a la qual s'ha sumat el vot favorable del PSC, i ha comptat amb les abstencions d'ICV i ERC. Jordi Portabella ha dit que no volia seguir el joc del PP però que estaria d'acord amb el concurs públic, i l'argument d'Iniciativa per a l'abstenció és que preferirien que el concurs fos obert i no restringit.

Es confirma així la primera crisi de govern a la Diputació, amb l'enfrontament del vicepresident popular Alberto Fernández Díaz contra el president convergent, Salvador Esteve, que ha insistit en què té potestat per prendre aquesta decisió. Esteve ha afegit que el ple de la Diputació "no és competent" per adoptar un acord administratiu i jurídic sobre la revocació o no del nomenament de Sintes. En opinió del president de la Diputació, el lloc on s'hauria de discutir aquesta qüestió és el Consorci del CCCB, que formen Ajuntament i Diputació, i que s'ha de reunir durant el primer trimestre del 2012. Fernández Díaz considera incorrecta la decisió unilateral de CiU i com que la moció aprovada avui al ple de la Diputació no és vinculant, han decidit que demà presentaran una altra moció en el mateix sentit al ple de l'Ajuntament de Barcelona, on s'han d'aprovar els pressupostos presumiblement amb la suma de vots del PP i CiU.

stats