Publicitat
Publicitat

MÚSICA

El concurs Maria Canals omple Barcelona de pianos

Amb l’acció 'El Maria Canals porta cua', la programació OFF del prestigiós concurs de piano Maria Canals passeja per Barcelona un piano de cua. L’estació de metro d’Universitat acollirà, a més, concerts des de les 10 del matí fins a les 20 h

La programació paral·lela al concurs de piano Maria Canals viurà avui una jornada atapeïda d’activitats al voltant del piano que haurà arrencat les 10 del matí amb la instal·lació del piano de cua de la iniciativa 'El Maria Canals porta cua' a la Plaça Bonanova al barri de Sarrià-Sant Gervasi. Aquest piano de cua estarà a la plaça fins a les set de la tarda.
 
També a les 10 del matí s’iniciaran els recitals al vestíbul de l’estació de metro d’Universitat, en el marc de la Primavera Cultural que organitza TMB, que s’allargaran fins les 20 h. Es tracta d’un Yamaha de Gran cua que estarà tocat per participants del concurs així com estudiants de l’ESMUC, Conservatori Superior del Liceu, Conservatori Municipal de Barcelona, Conservatori de Badalona i Escola de Música Virtèlia.
 
A més d’aquestes activitats, el concurs oferirà concerts:
 
Màster Classe i recital concursant
Escola de Música Casp
Casp, 27
17.30 h
Eixample
 
Màster Classe i recital concursant
EMM Eixample
Sardenya, 358
18 h
Eixample
 
Recital concursant
Campus Mundet
FACEPA
18 h
Horta-Guinardó
 

Màster Classe i recital concursant
EMM Sant Andreu
Segadors, 2
19.30 h
Sant Andreu
 
Màster Classe i recital concursant
EMM Nou Barris
Rio de Janeiro, 11
19.15 h
Nou Barris
 
Recital concursant
Biblioteca de Catalunya
Hospital, 56
21 h
Ciutat Vella
 
Recital concursant
Hotel Plaza
Pl. Espanya 6-8
19.30 h
Sants-Montjuïc
 
Recital concursant
Biblioteca Bonnemaison
Sant Pere més Baix, 7
19 h
Ciutat Vella
 
Recital estudiants EMM
Can Ponsic i concursant
Centre Cívic Casa Orlandai
Jaume Piquet, 23
19 h
Sarrià-Sant Gervasi
 
El Concurs Internacional de Música Maria Canals és un projecte cultural de referència en l’escenari internacional, en el qual participen més d’un centenar joves intèrprets de primer nivell procedents de tot el món. Enguany se celebra del 13 al 26 de març al Palau de la Música Catalana i en aquesta edició incorpora importants novetats amb l’objectiu d’incrementar el seu nivell i prestigi, i consolidar la relació i interacció del concurs amb el públic melòman i la societat catalana.
 
El Concurs Internacional de Música Maria Canals, pioner dels concursos de música a Espanya, és fundat l’any 1954 gràcies a l’empenta de Maria Canals i els seu marit, Rossend Llates, i a la col·laboració de personalitats rellevants de la societat catalana. El 1958 es converteix en el primer concurs espanyol en ser acceptat per la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música, de qui obté la llicència per organitzar a Barcelona les branques de piano, violí, violoncel, guitarra, música de cambra, flauta travessera, percussió i cant.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT