Art
Cultura 13/06/2012

Comença l'Any Internacional Fortuny

Exposicions, rutes, conferències i altres activitats organitzades per institucions i entitats locals serviran per retre homenatge i recordar la figura d'un dels pintors catalans més destacats del segle XIX

Ara / Acn
1 min
La vicaria, un dels quadres més populars de Fortuny

TarragonaUna conferència a càrrec del professor de la Universitat Rovira i Virgili Jordi Àngel Carbonell, especialista en pintura del segle XIX, va donar ahir al vespre el tret de sortida a l'Any Internacional Fortuny, que es commemorarà a partir d'ara i fins al juny del 2013. Exposicions, rutes, conferències i altres activitats organitzades per institucions i entitats locals serviran per retre homenatge i recordar la figura d'un dels pintors catalans més destacats del segle XIX, Marià Fortuny i Marsal (Reus, 1838 - Roma, 1874). La ciutat natal del pintor ha dissenyat una extensa programació amb motiu dels 175 anys del seu naixement, un programa que tant el comitè organitzador com el comitè científic mantenen obert a les aportacions que sorgeixin en els pròxims mesos des de la societat civil.

El pròxim 20 de juny es presentarà, al Casal del Centre d'Amics de Reus –casa natal del pintor– la medalla commemorativa del 175è aniversari de Fortuny, obra del reconegut medallista reusenc Ramon Ferran.

La primera exposició destacada arribarà el pròxim mes de setembre i serà 'El record de Fortuny' a Reus, una mostra basada en els documents que es conserven a l'arxiu municipal i que es podrà visitar al mateix arxiu històric de la ciutat.

Del 4 d'octubre al 3 de novembre hi ha prevista una exposició bibliogràfica a l'entorn de l'artista, organitzada pel Centre de Lectura de Reus. Encara dins l'any 2012, els mesos de novembre i desembre s'obrirà al públic 'Fortuny, gravador', una mostra de gravats fets per Fortuny que s'instal·larà al Museu d'Art i Història a partir dels fons propis de l'Institut Municipal de Museus de Reus i de peces cedides des de fora de la ciutat.

stats