MÚSICA
Cultura 11/05/2011

Maria Rodés tanca avui els concerts Estrella Girls!

La cantautora, una de les veus clau del nou folk, protagonitza la sisena i última cita amb el cicle de concerts d'intèrprets i compositores femenines de la revista 'Time Out Barcelona' a La [2] de l'Apolo

Marta Salicrú
1 min
Maria Rodés

BarcelonaDesprés de més d’un mes de portar noies intèrprets i compositores cada setmana a La [2] de l’Apolo, avui a les 21.30 h es tanca el cicle de concerts Estrella Girls! amb Maria Rodés, una de les veus més interessants de la nova escena folk catalana. Dir veu en el seu cas no és metonímic, perquè, com diu ella, "el cant és el fil conductor de la seva petita carrera".

Rodés, amagada primer rere el nom d’Oniric, amb què va debutar amb Sin técnica (2009), fa servir el seu nom i cognom des del seu segon treball, Una forma de hablar (2010). Les cançons de pop, folk i jazz que canta als dos discos amb veu “petita” –tal com ella s’hi refereix: poc potent però bonica, aguda i afinada– constituiran el gruix del repertori a La [2].

Però com ja ha anat fent darrerament en directe, i avançant, diu, el que serà el seu proper treball, Rodés jugarà amb l’únic instrument que no pot tocar ningú més: la seva veu. “Estic en un moment en què em ve més de gust jugar i experimentar, sense tenir massa clar cap a on vaig”, afirma. “Si hi ha lletra, bé, però si no n’hi ha, no passa res. Un cop ja ho has dit tot ha arribat el moment de callar”. La música és abstracta, i Maria Rodés sap que les paraules no són imprescindibles.

Les entrades tenen un preu de 5 € anticipades i de 6 € a la taquilla.

stats