Publicitat
Publicitat

Música

La cantant mallorquina està preparant un nou disc, 'Blaus de l'ànima'

Maria del Mar Bonet porta la seva música a Quito

La cantant mallorquina Maria del Mar Bonet ha assenyalat avui que mostrarà als ciutadans de Quito les seves arrels catalanes i mediterrànies en els dos concerts que donarà a la capital equatoriana, on hi actuarà per primera vegada.

Bonet, que actuarà demà i el 18 d'abril a Quito en el marc del X Festival de Música Sacra , rebrà aquest any per part del ministeri de Cultura espanyol la Medalla de les Belles Arts , en reconeixement a la seva carrera artística , en la qual destaquen cançons reivindicatives i de lluita contra la dictadura de Francisco Franco .

L' artista va explicar a la premsa que la part central del seu repertori seran lletres "gairebé religioses " o que " comporten aquesta espiritualitat " . També inclourà peces que expliquen el seu dia a dia artístic i les cançons que l'han " definit " com a artista .

La cantant va relatar que està marcada per la seva " geografia " , per Mallorca , " un petit país " , pel català , que és la llengua de les seves cançons , i que les seves lletres estan plenes d'arrels de la Mediterrània , ja que des de molt jove va adonar-se que la música de la seva terra estava lligada a la seva mar. En aquest sentit , va manifestar que el contacte amb altres països i músics de la ribera mediterrània l'han impulsat a buscar sempre les seves " arrels mediterrànies més profundes i artístiques " , d' on ella , confessa , " treu l'amor per cantar , gaudir i comunicar-se amb els altres " a través de la seva música i la seva veu .

L' artista va avançar que una de les cançons que interpretarà a Quito serà La Sibil ·la, una peça que cada any entona en un concert benèfic que fa per Nadal a Barcelona per recaptar diners per als nens immigrants del nord d' Àfrica que recorren " indefensos " els carrers de la Ciutat C omtal . Bonet va afirmar que els equatorians que arriben a la seva terra amb la seva cultura , la seva forma de veure la vida i de treballar " enriqueixen " el seu país .

En un altre context , la cantant va explicar que prepara un disc titulat Blaus de l'ànima , el color de la nit i que va d'acord amb les cançons d' aquest àlbum que ella interpreta acompanyada només d'un piano i que tenen un estil proper al jazz , un gènere nocturn .

La mallorquina va emfatitzar que , independentment que es canti a l'amor, a la divinitat o als drets humans , el més important és que les lletres tinguin " una profunditat musical i poètica ".

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT