Cinema
Cultura 11/06/2012

Marilyn Monroe "no volia suïcidar-se"

El psiquiatre forense José Cabrera defensa al llibre 'CSI: Marilyn (Caso abierto)' la tesi que l'actriu "no tenia comportaments suïcides"

Efe
2 min
Marilyn Monroe

MadridJosé Cabrera, psiquiatre forense expert en toxicologia i especialista en medicina legal i criminologia, ha conclòs, després d'analitzar centenars de documents desclassificats l'últim any per l'FBI, que l'actriu Marilyn Monroe "no tenia comportaments suïcides" els dies abans de morir.

"Marilyn no volia morir, de cap manera", insisteix el metge, autor del llibre 'CSI: Marilyn (Caso abierto)', qui, després d'haver escoltat gravacions de les converses de l'actriu amb el seu psiquiatre, Ralph Greenson, i d'haver escrutat 86 volums amb més de 2.000 documents de l'FBI sobre la seva mort, es mostra convençut que l'actriu "tenia projectes". I, a més, explica que hi ha el fet que va fer testament un any abans de morir, la qual cosa no lliga "amb un comportament típic d'un suïcida", que sol actuar de seguida de testar, explica.

Cabrera, que va iniciar la seva sèrie 'CSI: Caso abierto' amb la mort de Jesucrist, basant-se en proves forenses, ha assenyalat que, "si la mort de Jesús tancava en totes les seves dimensions les injustícies del món", la de Marilyn és un compendi de "tot el que pot investigar un forense en morts no naturals". Així, en principi, el cas de Marilyn Monroe va poder considerar-se "un suïcidi, un homicidi o una mort accidental".

"La meva opinió personal és que això va ser un accident, ella era una supervivent, era una dona que havia viscut en dotze orfenats, però no podia dormir", relata Cabrera, que creu que aquest fet la va poder dur a excedir-se en l'automedicació amb somnífers.

El proper 5 d'agost es compliran 50 anys de la mort de la dona més fotografiada del món, l'actriu més glamurosa i sensual de la història del cinema, una jove que va morir, oficialment, per sobredosi de barbitúrics, als 36 anys, que havia estat amant de l'home més poderós del món i ho era en aquell moment del seu germà (John F. i Robert Kennedy), i se sentia tremendament sola.

Segons ha assenyalat el forense, "hi havia molts interessats" en la mort de Marilyn, des del mateix J. Edgar Hoover (director de l'FBI a qui Cabrera diagnostica com a "paranoic") a la màfia, i també n'hi havia, afegeix Cabrera, que estaven interessats a fer passar la seva mort com un suïcidi. El llibre inclou un resum de l'autòpsia realitzada pel doctor Noguchi, fotocòpies dels documents del FBI i diverses fotografies, que recullen des de l'habitació en què va morir fins al rostre de l'actriu a la taula d'autòpsies, així com la seva làpida, adornada per les roses que durant 20 anys hi va deixar cada setmana el seu exmarit Joe DiMaggio.

stats