Art
Cultura 14/11/2011

Mario Testino presentarà el premi Turner d'art 2011

El fotògraf peruà, conegut pels seus treballs a capçaleres de moda i retrats a actrius i celebritats, conduïrà la cerimònia dels premis d'art britànics

Reuters
1 min
El fotògraf de moda Mario Testino

El fotògraf Mario Testino presentarà la cerimònia dels premis Turner, un dels premis d'art més anhelats, que tindrà lloc el 5 de desembre a Gateshead, al nord d'Anglaterra.

Testino ha treballat per les capçaleres Vogue, V o Vanity Fair i ha retratat actrius i celebritats com la Princesa Diana i Kate Moss. L'organització l'ha seleccionat perquè el fotògraf és un nom reconegut amb lligams amb el món de l'art.

"Prenc molta inspiració de l'obra d'altres artistes i m'honora presentar el premi Turner d'enguany", ha dit Testino en un comunicat. El fotògraf pren el relleu de personalitats com Miuccia Prada, la dissenyadora de moda i col·leccionista que va presentar la gala de l'any passat, i el músic Nick Cave, que va fer els honors el 2008. La cerimònia del 2001, que va tenir Madonna com a mestre de cerimònies, va ser especialment polèmica pel discurs reivindicatiu de la cantant.

Els artistes Karla Black, Martin Boyce, Hilary Lloyd i George Shaw es perfilen com als candidats per rebre el premi Turner, valorat en 40.000 dòlars.

stats