ARA Llegim
Cultura 22/05/2012

Vargas Llosa reforça el vincle amb Barcelona amb la Medalla d'Or del Cercle del Liceu

El Premi Nobel de Literatura fa referència als "memorables cinc anys" que va passar a la capital catalana, en rebre la distinció

Efe
1 min

BarcelonaEl Cercle del Liceu va fer entrega en la nit de dilluns del seu màxim guardó, la Medalla d'Or, al Premi Nobel de Literatura Mario Margas Llosa. L'escriptor peruà va ser distingit pel seu "interès per la música, la seva devoció per Barcelona i el seu menester literari" en un acte que va reforçar el seu vincle amb la capital catalana, on va viure durant cinc anys durant la dècada dels setanta, juntament amb intel·lectuals llatinoamericans com Gabriel García Márquez o el recentment mort Carlos Fuentes, entre d'altres. "Van ser uns anys memorables, una font a la qual tornem una i altra vegada en moments de desmoralització els qui vam viure aquella experiència, perquè allà hi ha reserves de dinamisme, entusiasme, generositat i una amistat que sempre enriqueix la vida", va valorar Vargas Llosa en el seu discurs.

En les seves paraules d'agraïment Mario Vargas Llosa va voler destacar el paper de l'agent literària Carme Balcells, present en l'acte, "que un dia va desembarcar a Londres" i li va demanar que deixés la seva feina a la Universitat per instal·lar-se a Barcelona. També van assistir a l'entrega de la Medalla d'Or del Cercle del Liceu l'escriptora Carme Riera, que va considerar Vargas Llosa "l'escriptor viu de parla hispana més important del món". El conseller de Cultura Ferran Mascarell també va tenir paraules de reconeixement per l'escriptor peruà. "No sé si hem sabut dir-ho sempre bé, però crec que els catalans, en general, t'estimem molt, d'una manera profundament entranyable", li va transmetre afectuosament Mascarell.

stats