Cultura

Mariscal: "El Born és una tomba, un avorriment. Per què no hi hem fet una biblioteca?"

El dibuixant parla amb Andreu Buenafuente en una nova xerrada del cicle 'Instint' al teatre Barts. Fem una tria de les frases més destacades del creador de Cobi

El cicle 'Instint', liderat per Andreu Buenafuente, Albert Om i The Project, ha presentat aquest dilluns una xerrada entre el dibuixant valencià Javier Mariscal i Andreu Buenafuente. El creador de Cobi ha afirmat que no sabia qui era quan Buenafuente l'havia intentat etiquetar: il·lustrador, dibuixant, creador de mobles, dissenyador d'interiors? Mariscal ha dit que no tenia memòria per recordar tot el que ha fet. "Vaig néixer una mica tocat", ha ironitzat.

Fem una tria de les frases més destacades de Mariscal:

1. "Està bé que les ciutats es transformin. El que és terrible són les ciutats com Florència, on no es pot tocar cap pedra. Aquí, a Barcelona, ara tenim un aparcament i moltes pedres [ha dit referint-se al Born]. Hem fet una tomba. Vas allà i t'expliquen totes les atrocitats que va fer l'exèrcit de Felip V. Això és un avorriment. Està mort. Per què no hi hem fet una biblioteca?".

2. "Dibuixo perquè no sabia llegir i tots els meus germans llegien molt".


3. "Canviarem, perquè s'ha de canviar. Sóc optimista. Rajoy passarà".


4. "Odio el Cobi despullat. Si està despullat, almenys que li pengi alguna cosa. Una tita o un cony que pengin".


5. "No m'agrada gens la idea de mascota ni de souvenirs. Però em van convidar a un concurs, i vaig pensar que hi presentaria alguna cosa. Tenia el seu risc".