Cinema
Cultura 03/08/2012

Mariscal dissenyarà el cartell del nou Almodóvar

El cineasta manxec, que habitualment treballava amb Juan Gatti, fitxa per a 'Los amantes pasajeros' el dissenyador valencià

Efe/ara
1 min
Desitjos literaris de Sant Jordi

BarcelonaPedro Almodóvar ha fitxat el dissenyador valencià Javier Mariscal per fer el cartell i el disseny gràfic del seu nou treball, 'Los amantes pasajeros'. Mariscal pren el relleu de l'artista plàstic Juan Gatti, que ha col·laborat amb el cineasta manxec regularment i és responsable de disseny de cartells tan emblemàtics com els de 'Mujeres al borde de un ataque de nervios', 'Tacones lejanos', 'Hable con ella' o 'La piel que habito'.

Mariscal ha confessat que quan Almodóvar li va fer la proposta es va "sorprendre molt", degut a l'estreta i prolongada relació professional entre Gatti i Almodóvar. "Això és perfecte per a Gatti", li va contestar el dibuixant valencià, però Almodóvar hi va insistir. Mariscal treu ferro de l'allunyament entre Gatti i Almodóvar i ho compara amb la seva relació amb Fernando Trueba: "Fernando i jo som molt amics, i existeix un amor i una cosa... Però l'altre dia li vaig dir: 'Estem fent massa coses junts; quan penses en grafisme, penses en mi, i hi ha més gent'".

Mariscal ja va treballar amb Almodóvar a mitjans dels 80 en la novel·la gràfica 'Fuego en las entrañas' (La Cúpula). Després de 'Chico i Rita', el valencià ja prepara una nova pel·lícula d'animació. "Gràficament està molt avançat, però el guió encara no", diu Mariscal, que es planteja que la pel·lícula sigui una producció internacional. "I més ara, que trobar finançament a Espanya s'ha tornat impossible".

stats