Gastronomia
Cultura 29/06/2011

Mas es compromet a ajudar la cuina catalana a esdevenir Patrimoni Immaterial de la Humanitat

El president vol fer del segle XXI "el segle d'or de la gastronomia catalana"

Acn
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, va voler donar suport ahir a l'Institut Català de la Cuina en la presentació del Corpus del Patrimoni Culinari Català, un recull de 1.136 receptes pròpies de Catalunya, fruit d'una investigació de més de vuit anys. Pepa Aymamí, responsable del projecte, va demanar a les institucions ajuda a l'hora d'aconseguir reconeixement internacional per la gastronomia catalana. I per això, Mas, no va poder negar-li l'ajut per aconseguir que a la llarga la cuina catalana sigui Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Per Mas, que la Unesco reconegués els castells va ser un pas important per a la cultura tradicional catalana i per això, no descarta assolir aquest mateix estatus per a la cuina catalana. Per això, s'ha compromès ajudar a tirar endavant el projecte, i a intentar que "el segle XII sigui el segle d'or de la gastronomia catalana".

La cuina com a element per atraure el turisme, i per tant, com a motor econòmic, és un dels motius que els impulsors del projecte fan servir a l'hora de demanar aquest reconeixement com a un valor afegit pel país. En aquest sentit, els responsables del projecte tenen el recolzament d'empreses com Vichy Catalan, que ha patrocinat la publicació d'aquest volum. El responsables d'RBA i La Magrana també han destacat el projecte com a ''valent, rigorós, complex i alegre'', i també com a una mostra de "l'excel·lència de la cuina catalana".

El Corpus del Patrimoni Culinari Català és l'inventari més complet que mai s’ha fet de la gastronomia tradicional catalana. Editat per l'Institut Català de la Cuina i publicat per l'editorial La Magrana, és el receptari més exhaustiu dels plats tradicionals del nostre país: s'hi han recopilat 1.136 entrades numerades i ordenades alfabèticament i per tipus de plat.

stats