INSTITUCIONS
Cultura 10/03/2011

Mascarell respecta els manifestos del Cercle de Cultura i del CoNCA

El conseller ha afirmat que entén que hi hagi un 'cert mal humor' en el sector cultural perquè 'històricament no ha estat ben tractat pel diner públic'

Acn
2 min

BarcelonaEn unes declaracions a l'ACN, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha valorat 'amb absolut respecte' els respectius manifestos del CoNCA i del Cercle de Cultura, fets públics aquests últims dies. Tot i això, el conseller ha afegit que a ell li 'correspon estar on estan les accions'. 'No és a través dels manifestos que canviarem la realitat', ha dit Mascarell. 'Estem en un moment difícil i la meva obligació és que aquest moment tingui les millors solucions. Mirem tot el que s'escriu, però ens toca governar', ha sentenciat el conseller. Tot i això, el conseller ha assegurat que entén que hi hagi un 'cert mal humor' per part del sector ja que és un sector que 'històricament no ha estat ben tractat pel diner públic, encara que el tòpic diu el contrari'.

El conseller ha recordat que ha 'assumit la responsabilitat de governar', que està buscant solucions ja que 'a ningú li agrada retallar' i que la situació econòmica del país 'és la que és tot'. 'Intentarem que això duri el menys possible i que el sector en surti una mica més enfortit', ha afegit. Tot i que Mascarell ha assegurat que 'no ha de demanar res' al sector cultural perquè sap que porta molts anys menyspreat, però ha afegit que el sector també sap que el que ell diu es correspon amb una realitat que va més enllà del sector i de la seva persona.

'Només sumant esforços, només mirant a mig termini, ens en sortirem, sinó ens quedarem encallats en el lament, la queixa i la dificultat, però res d'això porta enlloc', ha conclòs el conseller. 'Cadascú ha de fer el seu paper i jo faré el meu que és 'autoexigir-me el màxim, posar-hi el màxim d'esforç, assumir el màxim compromís i esperar que ben aviat el conjunt del sector cultural estigui una mica més còmode amb el seu entorn', ha afegit el conseller de Cultura.

stats