Cultura
Cultura 01/10/2012

Mascarell: "L'estat abandona el sistema cultural català"

El conseller de Cultura ha xifrat en "més del 50%" la disminució en les aportacions de l'estat a la cultura catalana en els pròxims pressupostos generals. "És un nou argument per canviar el model de finançament de Catalunya"

Ara
1 min
Ángel Sala i Ferran Mascarell en la presentació del Festival de Sitges

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha denunciat avui durant la roda de premsa de presentació del Festival de Sitges la disminució en les aportacions de l'estat a la cultura catalana previstes en els pròxims pressupostos generals, que ha xifrat en "més del 50%". "La proposta implica que l'estat abandona els sistema cultural català", ha afirmat el conseller.

Mascarell ha qualificat les conseqüències que aquesta disminució tindria en la cultura de "molt greus". "L'estat sempre havia participat en la cultura catalana, i estava present en institucions com el Macba, el Liceu... La nova proposta trenca les regles del joc històriques del finançament de la cultura a Catalunya".

El conseller també ha posat exemples concrets: "En alguns projectes, com ara el Festival de Sitges, en què l'estat hi aporta 90.000 euros, la disminució no tindria conseqüències greus. Però en d'altres com el Liceu, en què l'aportació és de 4,5 milions d'euros, la retallada del finançament de l'estat posaria en qüestió la institució".

"Tenim dos mesos per tractar de reconduir la proposta de l'estat abans que s'aprovin els pressupostos generals", ha afegit Mascarell. "Però si no ho aconseguim, serà un nou argument més per canviar el model de finançament a Catalunya".

stats