Música
Cultura 12/09/2013

Mascarell: "Ens agradaria que el Ministeri es preocupés pel Liceu tant com ho fa pel Teatro Real"

El conseller assegura que els propers dies s'iniciarà un procés per buscar substitut al fins ara director artístic del Liceu, Joan Matabosch

Núria Juanico
1 min

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, retreu al Ministeri que no s'ocupi de la mateixa manera del Gran Teatre del Liceu com del Teatro Real de Madrid i demana "que el model de preocupació sigui idèntic o similar" als dos equipaments. Mascarell ha lamentat aquest dijous "que els recursos del Ministeri destinats al Liceu s'hagin reduït en un 40%" i ha demanat al govern espanyol "que faciliti les coses" ja que l'equipament català està immers "en una situació enormement complicada". De fet, els treballadors del Liceu es troben en un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) des de l'1 de setembre.

El conseller "respecta" la decisió del fins ara director artístic de l'equipament barceloní, Joan Matabosch, que marxa al Teatro Real per substituir Gerard Mortier. El procés per buscar una persona "amb garanties" que ocupi el càrrec de Matabosch "s'iniciarà els propers dies", segons Mascarell, que ha assegurat que trobaran algú per posar al capdavant de la direcció artística del Liceu. El conseller també ha avançat que "ja hi ha alguns noms sobre la taula" per encapçalar la direcció general del teatre. Joan Francesc Marco va ocupar el càrrec fins al juliol, quan el president del patronat de la Fundació del Liceu, Miquel Molins, va decidir no renovar-lo.

stats