Crisi a l'òpera
Cultura 26/04/2012

Mascarell i Wert acorden impulsar un canvi de model de direcció al Liceu

El conseller de Cultura considera que el sistema actual és "poc operatiu" i fa "difícil una gestió eficient"

Acn
2 min

MadridEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, han acordat plasmar en els pròxims dies la modificació del sistema de govern del Liceu per dotar-lo d'una direcció "més vinculada al teixit social i empresarial". Segons Mascarell, aquests canvis permetran dinamitzar el funcionament del Liceu per fer-lo "més eficient".

Wert s'ha compromès a enviar a la conselleria una proposta de modificació dels estatuts que segons el conseller ha de permetre "abordar el futur del Liceu a partir del mes de juliol amb un procés renovat de governament". Mascarell ha explicat que el sistema actual, que estableix una presidència rotatòria de representants institucionals, és "poc operatiu" i fa "difícil" una gestió "eficient". "M'ha semblat que en això estàvem d'acord i no crec que triguem massa a concretar-ne modificacions", ha dit Mascarell després de la reunió que tots dos han mantingut aquest dijous a Madrid.

Fins ara el Liceu té una comissió executiva presidida per un representant del ministeri i que ocupen de forma rotatòria representants de les institucions. "Ens sembla que és una mala manera de governar la institució i caldrà posar sobre la taula representants de la societat civil i persones que representin dinàmiques empresarials", ha afirmat Mascarell. Segons el conseller, "el model que estem buscant manté els representants públics però serà més cívic i empresarial", perquè "en una institució de 45 milions d'euros és bo que les persones que la governin no vagin rodant segons les eleccions" sinó que tinguin "un compromís per a quatre o cinc anys". A més, ha dit, "és bo que siguin persones que a banda d'estimar el Liceu vinguin d'una lògica més empresarial perquè cal aconseguir patrocini i que les entrades es gestionin al millor possible".

stats