ÒPERA
Cultura 27/07/2012

Mascarell: "Si cadascú va a la seva, el Liceu es partirà"

El conseller de Cultura espera que no se celebri la vaga de dilluns perquè "no convé a ningú"

Acn
1 min
MASCARELL

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat aquest divendres que la vaga dels treballadors del Liceu que està prevista per al pròxim dilluns "no convé a ningú, ni als propis treballadors ni al Liceu". En una entrevista al programa 'El matí de Catalunya Ràdio', Mascarell ha manifestat que confia en què no es materialitzi la vaga ja que "el Liceu només té força si el destí dels que hi treballen, el destí dels que hi canten, el destí dels que fan l'administració o els tècnics, va en la mateixa direcció".

Segons el conseller, "el Liceu no es pot permetre el luxe que cadascú vagi pel seu compte". D'aquesta manera, ha insistit en què és necessari que tots els treballadors hi posen recursos perquè, al cap i a la fi, "són recursos de tots". A més, ha manifestat que "tots han d'anar en la mateixa direcció, i si cadascú va a la seva, el Liceu patirà, i finalment vol dir que patirà la gent que hi treballa".

Sobre la pujada de l'IVA, Mascarell ha assegurat que "aquesta taxa té un inconvenient, que és que no afavoreix el consum cultural, no genera més ingressos per a l'Estat. El que pretén és tenir més ingressos però sembla que no ho han mesurat bé". A més, ha considerat que l'increment és "excessiu" i ha afirmat que "passar del 8 al 10 era sostenible. Ara bé, passar del 8 al 21% és molt fort perquè o ho repercuteixes en les entrades o t'ho menges".

stats