Cultura 07/05/2012

Mascarell es compromet a evitar més acomiadaments al Macba

El conseller s'ha reunit amb els representants de la plantilla del museu pocs dies abans de complir-se un mes de l'acomiadament de nou treballadors

Efe
1 min
La plataforma SOS Cultura es va manifestar ahir davant del Macba, mentre a Madrid Mascarell traslladava a Wert el seu malestar per les retallades culturals.

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, s'ha compromès amb els treballadors del Macba a evitar més acomiadaments al museu, segons ha informat avui el comitè d'empresa, format íntegrament per delegats d'UGT.

El compromís de Mascarell s'ha produït en una reunió mantinguda amb representants de la Federació de Serveis Públics d'UGT per tractar la situació del museu, on fa prop d'un mes es van produir nou acomiadaments d'una plantilla de 98 treballadors.

En aquesta reunió, el conseller ha assegurat als representants de la plantilla que no hi haurà més acomiadaments al museu, que cal apostar "pel seu capital humà" i ha reivindicat "la cultura com motor econòmic i no com un luxe prescindible". Segons el comitè, Mascarell està fins i tot disposat a participar en una assemblea amb tota la plantilla del centre.

La direcció del Macba havia comunicat al comitè d'empresa el passat 12 d'abril l'acomiadament de nou treballadors, així com altres mesures per fer front a un dèficit de 980.000 euros, entre les quals es preveien retallades d'activitat que comportarien prescindir de 7 o 8 llocs de treball més. Entre aquests nous acomiadaments figuraven "aquells que tenen relació laboral com a falsos autònoms –va denunciar el comitè–, així com els serveis de manteniment d'estructura i contractes d'obra i servei", la qual cosa representava una "afectació directa i indirecta del 20% dels treballadors que presten els seus serveis al museu".

stats