Cinema
Cultura 21/06/2012

Mascarell: "La resolució de la Comissió Europea sobre la llei del cinema en cap cas qüestiona la protecció del català"

El conseller de Cultura diu que es treballarà amb la resta de grups amb què es va acordar la norma per resoldre la manera d'estar dins la normativa europea

Ara
1 min
Jaume Ciurana i Ferran Mascarell a la presentació del Gamelab

BarcelonaEl conseller de Cultura ha reaccionat al dictamen de la Comissió Europea que assenyala el tracte discriminatori en favor del castellà de la llei del cinema amb tranquil·litat i ha subratllat que aquesta resolució de Brusel·les "en cap cas qüestiona la protecció del català, i només qüestiona un dels 200 articles del reglament".

El conseller ha explicat que, a partir d'ara, es treballarà amb els grups amb què es va acordar la llei per resoldre com la manera d'estar dins la normativa europea. "Ja vèiem a venir que podia passar", ha revelat Mascarell, que ha reconegut que el dictamen de la Comissió suposa "una certa paradoxa".

"L'acord amb les majors de l'any passat fa que, a la pràctica, les polítiques es puguin fer des de la normalitat", afegeix Mascarell. "Aquest acord ha tingut efectes positius i xifres espectacularment bones, i els sectors hi estan còmodes: anem pel bon camí".

stats