MÚSICA
Cultura 31/03/2011

Mateusz Borowiak guanya el Maria Canals

El pianista de 22 anys i de nacionalitat britànico-polonesa Mateusz Borowiak s’ha proclamat guanyador del 57è Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona. El premi està dotat amb 20.000 euros en metàl·lic i amb recitals per Catalunya, Espanya i l’estranger

Redacció
2 min
Mateusz Borowiak

BarcelonaEl pianista de 22 anys i de nacionalitat britànico-polonesa Mateusz Borowiak s’ha proclamat avui guanyador del 57è Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona durant la final que ha tingut lloc al Palau de la Música Catalana. Els membres del jurat, presidit per Carlos Cebro, l’han fet mereixedor del Primer Premi, el Premi Barcelona, dotat amb 20.000 euros en metàl·lic i amb recitals per Catalunya, Espanya i l’estranger.

El Palau de la Música va acollir ahir la prova final de la 57a edició del certamen, en què els tres finalistes, el guanyador i els rusos Alexei Txervov i Alexei Lebedev, premi del públic, han interpretat acompanyats per l’Orquestra Simfònica del Vallès, obres de Rakhmàninov, Txaikowski i Liszt.

La cerimònia del lliurament de premis es farà avui a les 19 hores al Saló de Cent. Els guanyadors oferiran divendres 1 d’abril a les 20.30 hores un concert a la Sala Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Barcelona.

Mateusz Borowiak va néixer l’any 1989 a Londres. Va estudiar composició i piano al Junior Guildhall i música al Girton College de Cambridge, on es graduà amb honors dobles de primera classe el 2009. Actualment estudia amb el professor Andrej Jasinski a la Karol Szymanowski Academy of Music de Katowice, Polònia.

Ha rebut diferents premis de piano i composició, els més recents són el Primer Premi de l’Audiència al 21 Rina Sala Gallo International Piano Competition de Monza, Itàlia (2010), el Nigel W. Brown Music Prize (2009), i el Sir Arthur Bliss Prize (2010), així com premis universitaris, inclosos el Donald Wort Award (2008 i 2009), el Premi Beatrice Mills (2009) i el Premi Thérèse Montefiore Prize (2009).

Mateusz Borowiak ha actuat a halls de Gran Bretanya, com els de Barbican, Birmingham, Cadogan, Purcell Room, St. James’s Piccadilly, St. Martin-in-the Fields, Snape Maltings, King’s College Chapel, West Road Concert Hall Cambridge. També ha ofert concerts a diferents festivals britànics com King’s Lynn, Lower Machen, the Northern Aldborough, Stratfort on Avon i Cambridge, a la vegada que ha participat en gires europees que inclouen Àustria, Bèlgica, la República Txeca, Itàlia, Polònia, Espanya, Letònia i Ucraïna. Ha actuat amb orquestres com la Royal Philharmonic, London Mozart Players, Cambridge University Musical Society Symphony Orchestra, European Union Chamber Orchestra, Silesian Chamber Orchestra, Cambridge University Chamber Orchestra, Sinfonietta Cracovia, London Octave i Czestochowa Philarmhonic Orchestra.

stats