Cultura 05/06/2011

Mor l'actor francès Maurice Garrel

Va treballar com a actor secundari amb directors com François Truffaut, Jacques Rivette, Costa-Gavras, Claude Lelouch, Claude Chabrol i Claude Sautet.

Redacció
1 min

BarcelonaMaurice Garrel, una de les grans figures del teatre i el cinem francès va morir ahir a París als 88 anys, segons informa France Press. Era el pare del cineasta Philippe Garrel i avi dels actors Louis Garrel i Esther Garrel. Va començar la seva carrera al món del teatre. Va treballar amb el director Laurent Terzieff, i a la Comédie-Française entre 1983 i 1985. La seva carrera cinematogràfica es va iniciar als anys seixanta: va aparèixer sobretot en papers secundaris a pel·licules de grans cineastes com François Truffaut (La Peau douce), Jacques Rivette (Merry go round), Costa-Gavras (Un homme de trop), Claude Lelouch (Edith et Marcel), Claude Chabrol (Nada), Claude Sautet (Un cœur en hiver).

El 1991, va ser nominat al premi César per la seva actuació a la pel·lícula La Discrète, de Christian Vincent, i el 2005 va tornar a estar nominat per Rois et Reines, d'Arnaud Desplechin. Va treballar de manera regular, sovint en papers autobiogràfics a les pel·lícules del seu fill, Philippe Garrel (Le Cœur fantôme, Sauvage innocence). Va participar també en nombroses produccions televisives.

stats