Uns vàndals destrueixen un arbre de Nadal de plàstic, criticat perquè recordava una joguina sexual

Instal·lada a l'emblemàtica plaça Vendôme, l'obra, de l'artista americà Paul McCarthy, havia despertat una enorme polèmica

Ha despertat una enorme polèmica des de la seva col·locació i, finalment, ha estat destruïda. Una escultura efímera de Paul McCarthy ha estat víctima d'un atac vandàlic després de dies de rebre crítiques perquè, tot i ser un arbre de Nadal inflable, recordava una joguina sexual.

El grup de vàndals ha atacat l'escultura gegant a la plaça Vendôme, una de les places més emblemàtiques de París, durant la matinada d'aquest dissabte. L'atac ha pogut estar relacionat amb la polèmica provocada arran de la semblança de l'obra d'art amb una joguina sexual. "Un grup no identificat de persones van tallar els cables que sostenien aquesta obra d'art, fet que va fer que s'ensorrés", ha explicat la policia a l'agència Reuters. "La persona responsable d'aquesta escultura va decidir llavors desinflar-la per evitar danys més importants", ha afegit.

Aquest dissabte a la tarda, les autoritats han retirat la polèmica escultura, obra de l'artista estatunidenc Paul McCarthy. Es tracta d'una gegantina escultura verda de 24 metres d'altura, que, segons va dir l'autor en una entrevista al diari 'Le Monde', va dissenyar després d'inspirar-se en un arbre nadalenc i en una joguina sexual anomenada 'tap anal'. Va ser presentada dijous passat a la plaça Vendôme, famosa per tenir l'Hotel Ritz de París i diverses joieries de luxe.

L'alcaldessa de París, la gaditana Anne Hidalgo, ha denunciat els fets en un comunicat. "París no sucumbirà a les amenaces d'aquells que, atacant un artista o la seva obra, estan atacant la llibertat artística", ha dit Hidalgo, que ha assegurat que "l'art té el seu lloc en els nostres carrers i ningú serà capaç de treure-se'l".