Cultura 21/01/2012

La policia confisca cotxes de luxe i obres d'art a la mansió del fundador de Megaupload

Les autoritats nord-americanes demanen l'extradició de Kim Schmitz, que ha contractat l'advocat de Bill Clinton al cas Lewinsky per a la seva defensa

Efe
1 min
La mansió del fundador de Megaupload, Kim Schmitz, a Auckland, a Nova Zelanda / REUTERS

SidneyKim Schmitz i els tres altres directius de Megaupload detinguts compareixeran dilluns davant un tribunal de la ciutat d'Auckland, que fallarà sobre la petició de llibertat sota fiança. L'advocat que la demanarà per a Schmitz, conegut com "Kim Dotcom", va ser l'advocat de l'expresident nord-americà Bill Clinton al cas Lewinsky. Després de ser detinguts a la mateixa ciutat en resposta a un requeriment de les autoritats nord-americanes, ahir, el tribunal va decretar presó preventiva per a Schmitz, que avui compleix 38 anys, Finn Batato, Mathias Ortmann i Bram van der Kolk. La col·laboració entre les autoritats dels dos països continuarà almenys durant dues setmanes més per acabar de reunir la documentació necessària per completar els tràmits d'extradició. Nova Zelanda no té previst presentar acusacions formals contra Megaupload, tot i que les autoritats del país reconeixen que el portal també ha violat les seves lleis de propietat intel·lectual.

Les autoritats nord-americanes han demanat l'extradició de Schmitz i els altres tres detinguts, que si són traslladats als Estats Units afrontaran càrrecs per delictes de crim organitzat, blanqueig de diners i violació dels drets de propietat intel·lectual internacional.

La policia de Nova Zelanda, amb la col·laboració de diversos agents de l'FBI, ha registrat la mansió de Schmitz, a Coastville. Ha confiscat diversos cotxes de luxe i obres d'art valorats en més de 4,5 milions d'euros, així com nombrosos documents i ordinadors, segons va informar l'inspector en cap, Grant Wormald, en una roda de premsa.

stats